0

100 g - Płatki dębowe mocno opiekane

100 g - Płatki dębowe mocno opiekane

ocenaocenaocenaocenaocena
Cena: 11,49 PLN 9,34 PLN netto
Status: dostępny od zaraz
Wysyłka: 14,00 PLN (przedpłata) 17,00 PLN (pobranie)
Punkty: Za zakup: 11, zakup za punkty: 0
Opis produktu

Płatki mocno opiekane (chipsy  dębowe) podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor. Poprawiają bukiet, dodają efektu kawy + przypieczenia.

Doskonale nadają się do uzyskania efektu „starego”, dojrzałego wina. Przydają się do tworzenia własnych koniaków, whisky i wódek gatunkowych.

Jeśli chodzi o destylaty doskonale nadają się do wyrobu alkoholi z wyrazistym smakiem: koniaków, whisky, starek czy bourbonów. Ze względu na ich moc, na tych płatkach dębowych pożądany efekt uzyskiwany jest najszybciej.

Wykres smaku płatków dębowych mocno opiekanych:

 Wykres smaku płatków dębowych mocno opiekanych:


Ogólne informacje o płatkach:
Chipsy dębowe, oferowane w naszym sklepie są importowane od największego w Europie francuskiego producenta płatków dębowych. Wytwarzane są z najlepszych gatunków francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie - Quercus sessiflora oraz Quercus robur - bezpośrednio z francuskich lasów.  Przed procesem produkcji drewno jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy. Płatki posiadają wszelkie unijne certyfikaty do stosowania ich w przemyśle alkoholowym.

Sposób użycia płatków:
20g na 5 do 10l alkoholu.
Płatki dębowe dodajemy w ilości 2 - 4g na 1 litr alkoholu w celu jego „postarzenia” (polepszenia, nadania charakteru) na czas 3 - 6 tygodni. Destylaty należy rozcieńczać do mocy spożywczej przed dodaniem płatków.

Płatki dębowe można wykorzystać do alkoholi domowych takich jak destylaty, wina, miody oraz nalewki. Nadają lekko złoty kolor i zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach.
 

UWAGA! Płatki należy przepłukać czystą wodą przed użyciem, aby pozbyć się pyłu i drobinek powstałych w naturalny sposób gdyż mogą one spowodować zmętnienie trunku.

 

Komentarze
Maria. napisał:
Ocena: 10/10 ocenaocenaocenaocenaocena
Dodałam je do wina w trakcie fermentacji, ale tylko garść, wspaniale odały posmak dębiny.

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Kontakt ze sklepem
[%contact_box%]