0

Zaprawka Absinthe - 25ml

Zaprawka Absinthe - 25ml

ocenaocenaocenaocenaocena
Cena: 6,99 PLN 5,68 PLN netto
Status: dostępny od zaraz
Wysyłka: 14,00 PLN (przedpłata) 17,00 PLN (pobranie)
Punkty: Za zakup: 6, zakup za punkty: 0
Opis produktu

Gorzki smak piołunu i tajemniczy zestaw ziół, który składa się na legendarny smak absyntu.

 

Pojemność 25 ml

Jak używać zaprawki Absinthe?

Zaprawkę wlewamy do butelki 0,7 litra i uzupełnieniamy alkoholem o właściwej mocy. Produkt jest gotowy w ciągu 24 godzin.

 

Zalety zaprawek smakowych:

- prostota przyrządzenia

- niski koszt uzyskania wódki smakowej

- możliwość spróbowania wielu markowych alkoholi

- tanie uzupełnienie domowego barku

 

Wyprodukowane w Szwecji.

Aby uzyskać najlepsze rezultaty podczas mieszania zaprawek do alkoholi, należy zastosować się do pewnych sprawdzonych, praktycznych sposobów, które znacząco podniosą walory smakowe alkoholu. Otrzymany alkohol będzie niemal nie do odróżnienia od oryginalnego:

  1. Jeżeli do przygotowywania zaprawek używamy spirytusu sklepowego, to należy pozwolić aby spirytus z wodą „przegryzł” się odpowiednio długo. Teoretycznie przyjmuje się, że wystarczą 24h, natomiast praktycznie zaleca się aby spirytus „przegryzał” się nawet kilka tygodni. Z biegiem czasu, ostre smaki spirytusowe znacznie łagodnieją.
  2. Po rozrobieniu zaprawki, dobrze jest aby taki alkohol również „przegryzł” się odpowiednio długo. Z reguły w instrukcji zapisane jest, że zaprawka jest gotowa do 24h po jej rozrobieniu, praktycznie lepiej jest pozostawić taki alkohol na minimum tydzień – 2 tygodnie. Z rozmów z naszymi Klientami wiemy, że po kilku miesiącach od rozrobienia, zaprawki nabierają głębszego smaku. Generalnie im dłużej – tym lepiej.
  3. Pamiętamy o wypłukaniu buteleczki z zaprawką po jej odlaniu do butelki. Spora część zaprawki osadza się na ściankach, w tym celu należy wypłukać buteleczkę alkoholem używanym do rozrabiania i dodać do całości.
  4. Jeżeli w instrukcji jest podane, że zaprawkę należy połączyć z cukrem i alkoholem, to dobrze jest, aby cukru nie dodawać w formie sypkiej bezpośrednio do butelki (trudno jest go dobrze rozpuścić). Dobrze jest aby określoną ilość cukru rozpuścić w rondelku w jak najmniejszej ilości wody (wody należy wtedy dodawać po łyżeczce i uważać by się cukier nie przypalił) i po jego wystudzeniu wymieszać w butelce z zaprawką i alkoholem.
  5. Bardzo dobre rezultaty daje dodawanie do zaprawki oryginalnego alkoholu, np.: rozrabiając zaprawkę whisky, warto jest dodać do rozrabianej zaprawki 25-50ml oryginalnej whisky.
  6. Wybieraj zaprawki sprzedawane w szklanych buteleczkach, gwarantują najwyższą jakość, zaprawki sprzedawane w plastikowych buteleczkach, „przechodzą” w smaku plastikiem. Plastik też może wchodzić w reakcje z niektórymi składnikami esencji.
  7. Wybieraj zaprawki renomowanych, sprawdzonych marek: zaprawki do alkoholi STRAND, zaprawki do alkoholi PRESTIGE.
  8. Podawać alkohol na stół w butelce po oryginalnym alkoholu. Jest to pewien trik działający na podświadomość pijącego.
Komentarze
Asią napisał:
Ocena: 10/10 ocenaocenaocenaocenaocena
Smaczna dla każdego smakosza :)
Piotr napisał:
Ocena: 10/10 ocenaocenaocenaocenaocena
Bardzo dobra. Lepsza od sklepowej. Intensywny smak i zapach
genek napisał:
Ocena: 10/10 ocenaocenaocenaocenaocena
Super, ewelacja! Gorzki jak oryginał trunek. słoma piołunowa oraz zaprawka dla wzmocnienia smaku i wychodzi niesamowicie esencjonalny. polecam

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Kontakt ze sklepem
[%contact_box%]