0

Nie sprzedajemy niczego, czego nie mamy w magazynie - więc zamówienia wysyłamy szybko.

Prosimy pomóż kurierowi - wybierz dostawę na przedpłatę, w miarę możliwości do paczkomatu.

100 g - Płatki dębowe mocno opiekane

100 g - Płatki dębowe mocno opiekane

ocena ocena ocena ocena ocena
Cena: 11,49 PLN 9,34 PLN netto
Status: dostępny od zaraz
Wysyłka: 8,99 PLN (przedpłata) 9,99 PLN (pobranie)
Punkty: Za zakup: 11, zakup za punkty: 0
Opis produktu

Płatki mocno opiekane (chipsy  dębowe) podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor. Poprawiają bukiet, dodają efektu kawy + przypieczenia.

Doskonale nadają się do uzyskania efektu „starego”, dojrzałego wina. Przydają się do tworzenia własnych koniaków, whisky i wódek gatunkowych.

Jeśli chodzi o destylaty doskonale nadają się do wyrobu alkoholi z wyrazistym smakiem: koniaków, whisky, starek czy bourbonów. Ze względu na ich moc, na tych płatkach dębowych pożądany efekt uzyskiwany jest najszybciej.

Wykres smaku płatków dębowych mocno opiekanych:

 Wykres smaku płatków dębowych mocno opiekanych:


Ogólne informacje o płatkach:
Chipsy dębowe, oferowane w naszym sklepie są importowane od największego w Europie francuskiego producenta płatków dębowych. Wytwarzane są z najlepszych gatunków francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie - Quercus sessiflora oraz Quercus robur - bezpośrednio z francuskich lasów.  Przed procesem produkcji drewno jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy. Płatki posiadają wszelkie unijne certyfikaty do stosowania ich w przemyśle alkoholowym.

Sposób użycia płatków:
20g na 5 do 10l alkoholu.
Płatki dębowe dodajemy w ilości 2 - 4g na 1 litr alkoholu w celu jego „postarzenia” (polepszenia, nadania charakteru) na czas 3 - 6 tygodni. Destylaty należy rozcieńczać do mocy spożywczej przed dodaniem płatków.

Płatki dębowe można wykorzystać do alkoholi domowych takich jak destylaty, wina, miody oraz nalewki. Nadają lekko złoty kolor i zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach.
 

UWAGA! Płatki należy przepłukać czystą wodą przed użyciem, aby pozbyć się pyłu i drobinek powstałych w naturalny sposób gdyż mogą one spowodować zmętnienie trunku.

 

Komentarze
Maria. napisał:
Ocena: 10/10 ocena ocena ocena ocena ocena
Dodałam je do wina w trakcie fermentacji, ale tylko garść, wspaniale odały posmak dębiny.

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Dlaczego warto nam zaufać?

10 lat doświadczenia
Ponad 10 lat
doświadczenia
Bezpieczne zakupy
Bezpieczne
zakupy
Rabaty i punkty
Atrakcyjne rabaty
Punkty lojalnościowe
Fachowe doradztwo
Fachowe doradztwo
i pomoc
Szybka i tania dostawa
Tania dostawa
Szybka realizacja
100% polska firma
100%
polska firma
Zamknij
Potrzebna pomoc?Oddzwonimy!
Kontakt ze sklepem